
Megúszós receptek a rohanós hétköznapokra
Napközben belemerülünk a munkába, hazaérve pedig csak arra vágyunk, hogy ledőljünk és szusszanjunk egy keveset. Valószínüleg senkinek nem szerepel a kedvenc teendői között az órákon át tartó főzőcskézés. Szuper receptekkel segítünk!
Soha nincs elég időnk
A rengeteg teendő miatt a hétköznapok általában roppant kaotikusra sikerednek. Talán ezzel nem is mondtunk újat. Elvinni a gyerkőcöket óvodába, iskolába, időben beérni a munkahelyre, rendbe tenni a lakást, feltakarítani, bevásárolni, főzni és még sorolhatnánk egy örökkévalóságon át. Napközben belemerülünk a munkába, hazaérve pedig csak arra vágyunk, hogy ledőljünk és szusszanjunk egy keveset. Valószínüleg senkinek nem szerepel a kedvenc teendői között az órákon át tartó főzőcskézés.
Ennek érdekében most elhoztunk nektek egy pár receptet, amit pillanatok alatt összedobhattok néhány hozzávalóból. Nézzük is mik lennének ezek.
Saját készítésű péksütemény reggelire
Egy olyan reggeli ötletet hoztunk most nektek, amit ízlésetek szerint szinte bárhogy elkészíthettek. A croissant az édesszájúaknak és a sós reggelit kedvelőknek is biztosan tetszeni fog. Nézzük is mire van szükségünk!
Az első lépések legkönnyebben egy kenyérsütő segítségével kivitelezhetők. Figyelj, itt fontos a sorrend! Tedd a joghurtot, a tejet, a tojást, a sót, a lisztet, a cukrot és az élesztőt a kenyérsütőbe. Indítsd el a dagasztás/kelesztés programot. Amikor megkelt a tésztánk kivesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.
Olvaszd meg a vajat. A cipókat egyenletesen nyújtsd ki, kb 15 cm átmérőjű körökre. Ha már nem forró a vaj, de kellően olvadt, kend meg fele a köröket. Ezután rétegezd őket egymásra és tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy a vaj megdermedjen.
Miután kellően megdermedt a vaj, vedd ki a tésztát a hűtőből, ezután pedig az egészet egy 1-2 cm vastag körré nyújtsd ki. Vágd 8 egyenlő részre a tésztát. Ezeket még egyenként nyújtsd, majd ha szeretnéd, töltsd meg. Egy finom házi barack lekvár, mogyoróvaj, nutella, de egy kis füstölt sajt is jó választás lehet. Tekerd fel és a tetejét kend meg tojással.
A sós ebédet kedvelőinek
Sokunknak egyáltalán nem opció az, hogy valami édeset fogyasszanak ebéd gyanánt. Ezért most hoztunk egy tartalmas, egyszerű és gyors receptet. A borsós csirkemell egy pikk-pakk elkészítő és laktató ebéd vagy vacsora lehet. De ne csüggedjenek az édesszájúak sem! Mindenkire gondoltunk. Nézzük milyen hozzávalók kellenek!
Amíg a croissantok a hűtőben pihennek, addig pont el tudjuk készíteni ezt a roppant egyszerű fogást. Első körben vágd kisebb kockákra a csirkemellet és darabold fel a hagymákat. Egy edényben vaj és olaj keverékében a hagymát pirítsd üvegesre, majd add hozzá a húst. Ezt 4-5 percig pirítsd, közben sózd és borsozd, add hozzá a fokhagymaport, majorannát, füstölt paprikát, majd öntsd fel vízzel.
Amikor már majdnem teljesen elpárolgott a folyadék dobd rá a zöldborsót. Jöhet a citromlé, a tejszín, majd forrald össze és add hozzá a vízzel kikevert keményítőt.
Köretként a fűszeres burgonya és a rizs is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánunk!
Az édesszájúakat sem felejtettük el
Ugye te is azok közé az emberek közé tartozol, akik a palacsintát főételként fogyasztják? Ennek örömére elhoztunk most egy igazán különleges és felturbózott palacsinta receptet, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. És amire szükséged lesz…
|