A házitészta összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az ipari, tömegtermelésű száraztészta.
További előnye, hogy garantáltan nem kerül bele károsanyag , tartósítószer, és az ára is kedvezőbb.
A piacokon ma is kapni pl. házi levestésztát, amelyet általában idősebb asszonyok készítenek otthon. A klasszikus nyújtás gyúródeszkán, sodrófával kör alakra történt, így minden irányban nyúlt a tészta. Ez a módszer azonban idő- és munkaigényes volt. Ezzel, a tésztakészítő-géppel, mindez nem nagy munka , a tészta pillanatok alatt kinyújtható.
A mindenirányú nyújtást úgy lehet megoldani, hogy az egyszer áthajtott tésztát 2-3-ba hajtjuk, 90 fokkal elfordítjuk, és így engedjük át újra a nyújtógépen. Ezt a műveletet 3-szor megcsinálva, elkezdhetjük csökkenteni a vastagságot, és mostmár hajtogatás nélkül engedjük át az egyre kisebbre állított gépen a tésztát 3-4-szer.
Széles tésztát, rétes tésztát, szélesmetéltet tudsz vele pillanatok alatt készíteni. Mindig annyit készíts belőle, amennyit elfogyaszt a család, így mindig friss tészta kerül az asztalra, de ami megmarad, le lehet fagyasztani, és meg is lehet szárítani.
A kép csak illusztráció